بر اساس آخرین اطلاعات مندرج در منابع رسمی رشته‌های آزمون استخدامی بانک 1402، یک سری کد رشته‌ها برای حوزه‌های مختلف کاری معرفی گردیده که بر اساس آن یک سری مشاغل دارای پذیرش نیروی ورودی جدید خواهند بود. اگر علاقه‌مند به شرکت در امتحان گزینش رشته‌های مورد نیاز آزمون استخدامی بانک هستید؛ در ادامه توضیحات مرتبط با رشته‌های آزمون استخدامی بانک 1402 را در اختیار شما قرار خواهیم داد. همین‌طور می‌توانید سوالات استخدامی بانک‌ها را نیز بررسی فرمایید.

رشته‌های آزمون استخدامی بانک می‌توانند شامل آزمون‌های تخصصی (مرتبط با رشته شغلی)، آزمون‌های عمومی (مثل دانش عمومی، زبان انگلیسی، منطق و…) و مصاحبه‌های شفاهی باشند.

رشته ازمون بانک ها

معرفی رشته‌های آزمون استخدامی بانک 1402

رشته شغلی و تحصیلی مدرک کارشناسی مدرک ارشد
بانکدار امور مالی اقتصاد – بیمه – مدیریت کسب‌وکار اینترنتی – علوم اقتصادی همه گرایش‌ها – حسابرسی – مدیریت بورس – مدیریت بازرگانی و … اقتصاد اسلامی – مدیریت MBA همه رشته‌ها – بانکداری اسلامی – مدیریت منابع انسانی همه گرایش‌ها و …
بانکدار امور حقوق حقوق قضایی – حقوق – حقوق اداری و … حقوق اقتصادی – حقوق عمومی – حقوق مالی و …
بانکدار امور کامپیوتر و فناوری اطلاعات علوم کامپیوتر – کامپیوتر سخت‌افزار – مخابرات سیار و … علوم کامپیوتر همه گرایش‌ها – مهندسی کامپیوتر همه گرایش‌ها و …
بانکدار امور آمار آمار – آمار و کاربردها – آمار و سنجش آموزشی آمار اجتماعی و اقتصادی – آمار اقتصادی – آمار بیمه – آمار ریاضی
بانکدار امور ساختمان مهندسی ساختمان – مهندسی عمران – مهندسی معماری همه گرایش‌ها و … مهندسی سازه – مهندسی عمران – مهندسی معماری کلیه گرایش‌ها و …
بانکدار امور مکانیک مهندسی مکانیک همه گرایش‌ها مهندسی مکانیک همه گرایش‌ها
بانکدار امور برق مهندسی برق همه گرایش‌ها مهندسی برق همه گرایش‌ها
همیار محافظت اطلاعات و امنیت عمومی – امور امداد – کامپیوتر – تربیت‌بدنی و علوم ورزشی و …

شرایط ثبت‌نام رشته‌های مورد نیاز آزمون استخدامی بانک یکی از مهم‌ترین پیش شرط‌های شرکت در آزمون‌ها است. این موارد توسط نیروی انسانی بانک مرکزی اعلام گردیده و در نهایت با تدوین هر کدام از بانک‌های کشور در دسترس عموم قرار می‌گیرد. البته اطلاعات مندرج در این جدول نیز در نهایت خروجی دفترچه ثبت نامی خواهد بود. شرایط ثبت‌نام استخدامی بانک‌ها را در ادامه بر اساس رشته مرور می‌کنیم. در این جدول، رشته‌های مختلف شغلی برای استخدام در بانک‌ها در سال ۱۴۰۲ به همراه مدرک کارشناسی و مدرک ارشد مورد نیاز برای هر رشته ذکر شده و اگر قصد شرکت در این آزمون‌ها را دارید سوالات استخدامی را دریافت و می‌توانید از آن‌ها به‌عنوان منابع اصلی استفاده فرمایید.

رشته ازمون بانک ها

محبوب‌ترین رشته‌های آزمون استخدامی بانک 

محبوب‌ترین رشته‌های آزمون استخدامی بانک ممکن است با توجه به نیازها و شرایط خاص هر بانک و منطقه متغیر باشند. با این حال، رشته‌های زیر به طور عمومی معمولاً برای استخدام در بانک‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند:

  • رشته بانکداری یا مدیریت امور بانکی

در بسیاری از آگهی‌های استخدامی بانک‌ها، اولویت اصلی برای استخدام در این حوزه به فارغ‌التحصیلان رشته‌های بانکداری داده می‌شود. این افراد با خواندن دروس مرتبط با این صنعت مانند مدیریت شعبه‌های بانک، سرمایه‌گذاری، ارتباطات عمومی، اعتبارات و دیگر موضوعات مشابه، بدون تردید به لحاظ علمی از دیگران برتری دارند.

بنابراین، اولین و بهترین راه برای شرکت در آزمون استخدامی بانک و در نهایت استخدام در بانک‌های دولتی و خصوصی، تحصیل در رشته بانکداری می‌باشد. برای رشته بانکداری یا مدیریت امور بانکی، داشتن مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد در این زمینه می‌تواند به شما کمک زیادی کند تا در رقابت‌های استخدامی بانک‌ها برتری داشته باشید. 

 در این رشته، دانشجویان به مباحث مدیریت عملیات بانکی، تحلیل مالی، مدیریت ریسک، مدیریت مشتریان، اصول بازاریابی در بانکداری و مدیریت منابع انسانی بانکی آموزش می‌بینند.

  • رشته حسابداری یا حسابرسی

رشته حسابداری یکی از رشته‌های معتبر و مورد توجه برای کار در بانک‌ها است. حسابداران در بانک‌ها نقش مهمی در مدیریت مالی، حسابرسی، تحلیل مالی و اجرای عملیات مالی دارند. برای شرکت در آزمون‌های استخدامی بانک‌ها، شما باید دارای مدرک کارشناسی و در مواردی مدرک کارشناسی ارشد در این رشته باشید. با داشتن چنین مدرکی، شما می‌توانید شانس بالایی برای استخدام در بانک‌ها داشته باشید.

  • بانکدار امور حقوق

رشته بانکدار امور حقوق یا بانکداری حقوقی یک زمینه تخصصی در حوزه بانکداری و از رشته‌های موردنیاز آزمون استخدامی بانک است. در این رشته، دانشجوها علاوه بر مباحث بانکداری، مهارت‌ها و دانش‌های حقوقی نیز به دست می‌آورند. این ترکیب آموزشی به فارغ‌التحصیلان این امکان را می‌دهد که در بانک‌ها و مؤسسات مالی به مسائل حقوقی مرتبط با معاملات مالی و بانکی مسلط شوند.

وظایفی که رشته بانکدار امور حقوق برعهده دارد:

  1. تحلیل معاملات مالی
  2. تدوین و تفسیر قراردادهای مالی و بانکی
  3. مدیریت ریسک‌های مالی در بانک‌ها
  4. ارزیابی و تأمین اعتبار برای معاملات مالی
  • رشته مدیریت

رشته مدیریت می‌تواند در حوزه بانکداری و امور مالی فرصت‌های شغلی متنوعی را ارائه دهد و از رشته‌های آزمون استخدامی بانک است. فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت می‌توانند در بانک‌ها و مؤسسات مالی در بخش‌های مختلف مشغول به کار شوند. این رشته با هدف مدیریت مؤثر در زمینه‌های مرتبط با فعالیت‌های بانکی و روابط اقتصادی و همچنین اجرای وظایف مدیریتی در صنعت بانکداری ارتباط دارد.

 با رشته مدیریت در بانک‌ها می‌توان در صمت‌های زیر در بانک استخدام شد:

  1. مدیریت اسناد مالی
  2. مدیریت ریسک
  3. تحلیل مالی و استراتژیک
  4.  مدیریت شعبه‌ها

 این تنوع زمینه‌های کاری امکان انتخاب مسیر حرفه‌ای متناسب با علاقه و توانایی فارغ‌التحصیلان را فراهم می‌کند و ایجاد شانس‌های متنوعی برای شغلی موفق در صنعت بانکداری می‌سازد.

  • رشته کامپیوتر

رشته کامپیوتر یکی دیگر از رشته‌های موردنیاز آزمون استخدامی بانک است. این رشته شامل گرایش‌های مختلفی مانند سخت‌افزار، نرم‌افزار، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات است که فارغ‌التحصیلان آن در سطوح مختلف تحصیلی از کارشناسی گرفته تا کارشناسی ارشد، فرصت‌های استخدامی متعددی را در بانک‌های خصوصی و دولتی دارند. موارد زیر از جمله وظایفی است که اگر با رشته کامپیوتر در بانک استخدام شوید می‌توانید انجام دهید:

  1. توسعه نرم‌افزارهای مالی
  2. مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی بانکی
  3. امنیت اطلاعات و شبکه‌ها
  4. تجزیه و تحلیل داده‌ها
  5. پشتیبانی فنی
  6. مدیریت پروژه‌های فناوری اطلاعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *