شرایط عمومی استخدام در قوه قضائیه عبارتند از:
- داشتن تابعیت جمهوری اسلامی.
- نداشتن سابقه محکومیت جزائی.
- عدم اعتیاد به دخانیات و مواد مخدر.
- داشتن توانایی جسمی و روانی متناسب با شغل مورد درخواست و عدم ابتلا به بیماریهای مسری به تشخیص پزشک قانونی یا پزشک معتمد دادگستری جمهوری اسلامی ایران.
- اعتقاد به دین مبین اسلام
- دارا بودن مدارک تحصیلی دانشگاهی و یا مدارک همتراز (برای مشاغلی که مدارک همطراز در شرایط احراز آنها پیشبینی شده است).
- التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
- نداشتن منع استخدامی در دستگاههای دولتی به موجب آراء مراجع قضائی و ذیصلاح.
- انجام خدمت دوره ضرورت یا معافیت دائم برای آقایان.
- داوطلبان استخدام نباید جزء نیروهای بازخرید خدمت دستگاههای اجرایی و بازنشسته باشند.
قوه قضاییه یکی از نهادهای دولتی است که هر ساله متقاضیان زیادی برای استخدام دارد. به همین دلیل این نهاد بزرگ و مهم برای استخدام افراد، شرایطی را در نظر گرفته تا تنها افراد واجد شرایط در این نهاد استخدام شوند. برخی از این شرایط، عمومی و برخی دیگر شرایط تخصصی هستند. قبل از هرکاری باید مطمئن شوید که شرایط عمومی و تخصصی که در ادامه اشاره میکنیم، را دارا هستید. پس از آن میتوانید در آزمون استخدامی قوه قضاییه شرکت کنید. معمولا سوالات استخدامی دولتی کمک زیادی به استخدام در دستگاهها و نهادهای دولتی میکنند. اگر میخواهید در این مسیر قدم بگذارید، تا انتهای مقاله همراه باشید.
شرایط عمومی استخدام در قوه قضاییه 1403
استخدام در یک نهاد معتبر و مهم مثل قوه قضاییه نیازمند احراز برخی شرایط است که این شرایط از پیش برای متقاضیان تعیین شدهاند. برخی از این شرایط که عمومی هستند عبارتند از:
- داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران.
- نداشتن سابقه محکومیت جزائی موثر.
- عدم اعتیاد به دخانیات و مواد مخدر.
- داشتن توانایی جسمی و روانی متناسب با شغل مورد درخواست و عدم ابتلا به بیماریهای مسری به تشخیص پزشک قانونی یا پزشک معتمد دادگستری جمهوری اسلامی ایران.
- اعتقاد به دین مبین اسلام و یا یکی از ادیان رسمی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
- دارا بودن مدارک تحصیلی دانشگاهی و یا مدارک همطراز (برای مشاغلی که مدارک همطراز در شرایط احراز آنها پیشبینی شده است).
- التزام به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
- نداشتن منع استخدامی در دستگاههای دولتی به موجب آراء مراجع قضائی و ذیصلاح.
- انجام خدمت دوره ضرورت یا معافیت دائم برای آقایان.
- داوطلبان استخدام نباید جزء نیروهای بازخرید خدمت دستگاههای اجرایی و بازنشسته باشند.
- به استناد ماده ۹۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده واحده قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل و پست سازمانی، کارکنانی که تصدی یکی از پستهای سازمانی در هر یک از دستگاههای اجرایی را به صورت رسمی یا پیمانی دارا میباشند، پس از پذیرفته شدن، در زمان استخدام نباید جزء مستخدمین رسمی یا پیمانی سایر دستگاههای اجرایی باشند.
همانطور که گفتیم، این موارد عمومی هستند که داشتن آنها برای متقاضیان الزامی است. اگر فردی علاقه مند به کار در نهاد قوه قضاییه باشد و شرایط عمومی را نداشته باشد، نمیتواند در این ارگان استخدام شود. علاوه بر این اگر پیش از شرکت در آزمون استخدامی، سوالات استخدامی قوه قضاییه را مطالعه نکنید، در این رقابت با سایر متقاضیان دچار مشکل خواهید شد.
شرایط تخصصی استخدام قوه قضاییه 1403
علاوه بر این شرایط عمومی که اشاره کردیم، برخی شرایط تخصصی نیز ذکر شده اند که احراز آنها برای شرکت در فرآیند استخدام قوه قضاییه ضروری است. از جمله:
- داشتن حداقل بیست (۲۰) سال تمام و حداکثر سن سی و پنج (۳۵) سال تمام برای دارندگان مدارک فوق دیپلم و لیسانس و حداکثر سی و هشت (۳۸) سال تمام برای دارندگان مدارک تحصیلی فوق لیسانس و دکتری.
- اشتغال قبولشدگان از بدو استخدام در رشته شغلی پذیرفته شده و در منطقه جغرافیایی انتخابی حداقل به مدت ده (۱۰) سال الزامی خواهد بود (در این مدت امکان انتقال و جابجایی پذیرفته به هیچ عنوان وجود نداشته و تعهد محضری لازم از قبولشدگان اخذ خواهد شد.) مطالعه منابع آزمون استخدامی قوه قضاییه به تسهیل این فرآیند کمک زیادی میکند.
البته باید توجه داشته باشید که ملاک عمل در خصوص تاریخ فراغت از تحصیل، تاریخ فارغالتحصیلی مندرج در متن دانشنامه یا گواهینامه موقت تحصیلی و در مورد اتمام دوره خدمت ضرورت (تاریخ مندرج در قسمت خاتمه خدمت کارت پایان خدمت) و همچنین در قسمت معافیت دائم (تاریخ مندرج در قسمت صدور کارت معافیت دائم) آخرین روز ثبت نام است. همچنین ملاک عمل در محاسبه سن افراد، آخرین روز ثبت نام است.
شرایط استخدام حفاظت اطلاعات قوه قضاییه
بر اساس رویه استخدام قوه قضاییه سال گذشته که ثبت نام از تاریخ 19 بهمن ماه آغاز شده بود، پیش بینی میشود که ثبت نام آزمون استخدامی قوه قضاییه 1403 نیز از اواخر سال جاری آغاز میشود. با توجه به اعلام نیاز واحدهای اداری مختلف دادگستری و قوه قضاییه ممکن است هر ساله ظرفیت مورد پذیرش، رشته و ردههای شغلی مورد نیاز، شهرهای مورد پذیرش و … در استخدام کادر اداری قوه قضاییه متفاوت باشد.
داوطلبان متقاضی ثبت نام آزمون استخدامی قوه قضاییه سال 1403 میتوانند برای اطلاع از جزئیات ثبت نام و برگزاری این آزمون، شرایط و سایر جزئیات نخست دفترچه ثبت نام این آزمون را دانلود و مطالعه کنند. دفترچه ثبت نام آزمون استخدامی قوه قضاییه 1403 با آغاز مهلت ثبت نام منتشر میشود.
باید توجه داشته باشید که جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا، فرزندان جانبازان 25 درصد به بالا و فرزندان آزادگانی که حداقل یک سال و بالاتر سابقه اسارت دارند از شرط سنی معاف هستند. همچنین برای پدر، مادر، خواهر، برادر و همسر شهدا تا میزان 5 سال به شرط سنی اضافه میشود. علاوه بر این مطابق آخرین اطلاعیه منتشر شده، الزام تعهد به 10 سال خدمت برای داوطلبان این آزمون حذف شده است. برای رزمندگان و داوطلبان با کارت پایان خدمت طول دوره خدمت به شرط سنی اضافه میشود.
شرایط ویژه استخدامی قوه قضاییه 1403
مانند سایر آزمونهای استخدامی برگزار شده در کشور، برای نام نویسی و شرکت در آزمون استخدامی قوه قضاییه هم برخی سهمیههایی تعیین و تعریف شده است. سهمیههای ایثارگران 25%، سهمیه ایثارگران 5% و سهمیه معلولین از جمله مواردی هستند که در ثبت نام آزمون استخدامی قوه قضاییه 1402 ظرفیت جداگانه دارند. برخی از مهم ترین سهمیهها عبارتند از:
- سهمیه کارکنان شوراهای حل اختلاف به تفکیک استانها و شهرستانهای به میزان 20%
- سهمیه ایثارگران 25 درصد شامل جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان شهدا، همسرو فرزندان جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آزادگان دارای یکسال و بالاتر، خواهر و برادر شاهد می باشد.
- سهمیه ایثارگران 5 درصد شامل رزمندگان با سابقه حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبههها و همسر و فرزندان، فرزندان جانبازان زیر 25 درصد، فرزندان آزادگان با اسارت کمتر از یک سال است.
- سهمیه معلولین شامل معلولین با ارائه معرفی نامه از بهزیستی میشود.
بررسی شرایط استخدامی دادگستری
با توجه به گسترش واحدهای اجرایی و اداری قوه قضاییه، بازنشستگی نیروهای قدیمی و فاکتورهای دیگر هر ساله نیاز به استخدام نیروهای با تجربه و متخصص مورد نیاز این سازمان افزایش پیدا میکند. هر ساله با توجه به تغییرات به وجود آمده و شرایط حاکم ممکن است که رشتههای شغلی مورد نیاز و رشتههای تحصیلی مورد پذیرش این ردههای شغلی با سال قبل متفاوت باشد.
در هر صورت داوطلبان متقاضی ثبت نام آزمون استخدامی قوه قضاییه سال جاری موظف هستند پیش از ثبت نام این آزمون نخست لیست رشتههای شغلی و رشتههای تحصیلی مورد پذیرش را مطالعه کنند و در صورت یافتن رشته شغلی متناسب با مدارک تحصیلی خود برای ثبت نام این آزمون اقدام کنند. ثبت نام دورههای فراخوان استخدام قوه قضاییه و سایر آزمونهای این مرکز، گاهی از طریق سایت مرکز و گاهی از طریق سایر سامانهها انجام شده است. ثبت نام آزمونها اکثرا به صورت اینترنتی و غیر حضوری انجام میشود. امسال بر خلاف سالهای گذشته ثبت نام این آزمون از طریق سایت آزمون جهاد دانشگاهی انجام میشود.
آشنایی با آزمون استخدامی قوه قضاییه
این آزمون هم مثل سایر آزمونهای استخدامی از دو بخش عمومی و تخصصی تشکیل شده است. سوالات بخش عمومی عبارتند از:
۱ .فناوری اطلاعات (مهارتهای هفتگانه ICDL)
۲ .زبان و ادبیات فارسی
۳ .معارف اسلامی
۴ .زبان انگلیسی عمومی
۵ .اطلاعات عمومی، دانش اجتماعی و حقوق اساسی
۶ .هوش و توانمندیهای عمومی
نکته قابل توجه این است که اقلیتهای دینی مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از پاسخگویی به سوالات معارف اسلامی معاف بوده و در این صورت نمره کسب شده این داوطلبان، بر اساس مجموع تراز شده سایر سوالهای آزمون عمومی محاسبه خواهد شد.
سوالات تخصصی آزمون استخدامی قوه قضاییه در جدول بخش نهم دفترچه به تفکیک مشاغل آمده است. کلیه سوالات مواد آزمون عمومی و اختصاصی به صورت چهار گزینهای با ضریب یک (۱ ) هستند. ضمنا به ازای هر پاسخ اشتباه به سوالات، یک سوم نمره منفی در نظر گرفته خواهد شد.
نتیجه گیری
قوه قضاییه هم مانند هر سازمان دیگر،در اثر بازنشستگی نیروها یا افزایش نیاز به افراد توانمند، هر ساله اقدام به استخدام نیروهای جدید میکند. فرآیند استخدام این نهاد مهم شامل احراز شرایط عمومی و اختصاصی، قبولی در آزمون و مصاحبه است. اگر سوالی در رابطه با استخدام در قوه قضاییه دارید، میتوانید از کارشناسان ایران سوال کمک بگیرید تا شما را در این مسیر راهنمایی کنند.